ריזוטו

0 60

חיפשנו מתכון מיוחד ל"אחרי החגים", הגענו למסעדת פרדיסו המצוינת והוצאנו מתכון מצוין ולא שגרתי

הימים האחרונים התאפיינו בהרבה מאוד "באסה" בקרב רובנו, לאחר חופשה ארוכה במיוחד, החזרה לשגרה ולעבודה היא לא דבר פשוט. מובן שהכל נאמר בחצי חיוך שכאמור לא מדובר חלילה בצרות אמתיות, אך עדיים החזרה לשגרה כלל אינה פשוטה לרובנו. השבועות האחרונים שכללו שבת חג ולאחר כמה ימים עוד שבת ושוב חג, כאשר רובנו היינו בחופש מוחלט. ברי המזל אף הספיקו לבקר מעבר לים ולנסוע לחו"ל לבד או עם המשפחה, בכדי "למלא מצברים" לקראת חודשים ארוכים של שגרה. האוכל באותם ימים היה משובח ובשפע, ארוחות חג רבות יחד עם השבתות, מפגשי החברים שעל פי רוב כוללים לא מעט מזון בין אם על המנגל ובין אם לא, בקיצור , מה יש לומר, תקופה בהחלט נחמדה. מתכון בימים אלו הוא לא משימה פשוטה, הרי בשר רובנו אכלנו לא מעט, ומתכון שגרתי וידוע לא ממש ילהיב. אז השבוע רצינו להביא לכם אוכל מנחם במיוחד שיכפר על החזרה לשגרה. החלטנו להיכנס למטבחה המשובח של מסעדת הפרדיסו במחם הsix pack , מסעדת שגורפת שבחים רבים ואנו בהחלט ממליצים על ביקור בה. גם המתכון לא ממש שגרתי, ומדובר בארנצ'יני שהם למעשה כדורי ריזוטו מטוגנים. נכון , ישנם מתכונים פשוטים וקלים יותר, אבל במקרה הזה לפחות – העבודה הקשה משתלמת. רכיבים
אורז ריזוטו 250 גר
יין לבן 250 מל
חמאה 2 כפות
ציר ירקות 1.5ליטר
מלח/פלפל
מוצרלה מגורדת 200 גרם
פרמזן מגורד 50 גרם
ביצים 2 יחידות
פירורי לחם לציפוי אופן ההכנה מביאים את ציר הירקות לרתיחה ומנמיכים לאש הכי קטנה בכיריים מחממים מחבת נמוכה ורחבה (כמו סוטז', עדיף בעלת תחתית כפולה) ההכנה כולה מתבצעת באש גבוהה, יש לעמוד ליד הסיר לאורך כל ההכנה. ממסים את החמאה ומטגנים מעט את האורז, כ3-5 דקות מוסיפים את היין ומערבבים תמיד עד לספיגת הנוזל ע"י האורז. מוסיפים מצקת מציר הירקות החם ומערבבים עד לספיגת הנוזל ע"י האורז. מטבלים במלח ופלפל תיבול ראשוני מוסיפים מצקת מציר הירקות החם ומערבבים עד לספיגת הנוזל ע"י האורז חוזרים על הפעולה עד לסיום הציר. בודקים את רמת בישול האורז, הגרגיר אמור להיות מעט קשה במרכז אך מבושל מסביב. מורידים מהאש וכשהאורז עדיין חם מקפלים פנימה את הפרמזן והמוצרלה. מניחים בצד להתקרר. מכדררים כדורים של כ50 גרם, ומצפים בביצה ופירורי לחם. מטגנים בשמן עמוק וחם. מומלץ להגיש על רוטב עגבניות חמים, לקשט בפסטו ולגרד פרמזן מעל.
בתיאבון! את המנה המשובחת ניתן להזמין במסעדת "פרדיסו" מתחם six pack רחוב רחבעם זאבי 4 אשקלון 08-9219199

Loading...