פאי כדורי שוקולד

0 49

כמות: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס”מ | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: 2-3 שעות לבסיס:
200 גרם פתי בר (ביסקוויטים)
100 גרם חמאה לקרם שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
375 מ”ל (מכל וחצי) שמנת מתוקה לכדורי שוקולד:
150 גרם שוקולד מריר
125 מ”ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
150 גרם פתי בר (ביסקוויטים) שבורים גס
40-50 גרם קוקוס טחון לציפוי לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר מומס אופן ההכנה: בסיס: משמנים קלות את התבנית. במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים לאבקה דקה. ממסים את החמאה ומוסיפים לביסקוויטים. מערבבים עד קבלת מרקם של חול רטוב. מהדקים את פירורי הביסקוויטים לבסיס ולדפנות התבנית ליצירת קלתית. מקפיאים במשך 40-50 דקות עד התייצבות. קרם שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. בסיר מחממים שמנת עד לסף רתיחה. יוצקים את השמנת החמה על גבי השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד קבלת גנאש אחיד ומבריק. מעבירים את הגנאש לכלי סגור ומצננים במקרר במשך 4-5 שעות לפחות, עד שהוא קר לחלוטין. מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. ממלאים את הקלתית הקרה בקרם ומיישרים את החלק העליון. כדורי שוקולד: שוברםי את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה. מוסיפים ביסקוויטים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מצננים את התערובת במקרר במשך 40-50 דקות או עד שהיא מתייצבת מעט. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומצפים בקוקוס טחון. מניחים את כדורי השוקולד על גבי הקרם. קישוט: מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים על גבי הכדורים. טיפים ושדרוגים: מומלץ להכין את העוגה יום מראש להתייצבות מירבית. במקום ביסקוויטים אפשר להשתמש בעוגיות מסוגים שונים. אפשר לקשט את העוגה בשוקולד חלב או לבן מומס במקום או בנוסף לשוקולד המריר.

Loading...