מתכון מאפה קדאיף עם בשר עגל וצנוברים

0 43

מאת:  שף יאשה(יאניס)  חפץ – שף אחוזת המלך שלמה ואולם לאירועי בוטיק "שבא".  

רכיבים:

בצל  מקולף 200 גרם

בשר עגל טחון 700 גרם

שום  6 יח' שיניים מקולפות

צנוברים 50 גרם

כוסברה מעט

חצי פלפל חריף אדום קטן 

שערות קדאיף כ 600 גרם

שמן זית מעט

תבלינים

כמון 2 כפיות

מלח לפי טעם

פלפל שחור טחון לפי טעם

כורכום כפית 1

פפריקה 3 כפיות

קינמון טחון1 כפית

כלים

מחבת גדול

מחבת קטן

תנור אפיה

מגש אפיה

נייר אפייה

פורמה נירוסטה עגולה לאפיית המאפה.

אופן הכנה

הכנת המילוי

קוצצים את הבצל, מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל עד לצבע זהב.

קוצצים שום מוספים למחבת , מטגנים מעט.

חותכים את הפלפל החריף לעיגולים דקים קטנים ומוספים למחבת הממשיכים לטגן מעט. מוספים  את הבשר עגל הטחון.

מערבבים את הכל במחבת ומבשלים עד שהבשר מוכן.                                  

מוסיפים את התבלינים מלח פלפל לפי הטעם.

קולים את הצנוברים מעט במחבת  קטן נקי, ומוספים לבשר.

קוצצים את הכוסברה ומוספים לבשר בסוף הבישול. מערבבים

כאשר המילוי מוכן, מעברים אותו לכלי נקי ומקררים את הבשר.

את התנור מחממים ל 170 מעלות

על מגש האפייה מניחים נייר אפיה. מורחים מעט שמן זית.

מניחים את הפורמה על המגש, מורחים אותה במעט בשמן זית בדפנות.

מסדרים בתחתית הפורמה מעט קדאיף ואז מסדרים את את הבשר מעל ואז עוד שכבה של קדאיף נוספת ,כדי שיראה כמו שכבות בתוך הפורמה.

מורחים מעט שמן זית מלמעלה.

ומכניסים לתנור כ 15 דקות אפיה. עד לקבלת צבע זהב חום.

אחוזת המלך שלמה, אולם לאירועי בוטיק שבא  – רחוב צה"ל 2 אשקלון 6750337 08

Loading...