מתכון לאוזני המן אפויות במילוי עלי זעתר וגבינות

0 48

לרגל‭ ‬פורים‭, "‬חוות‭ ‬דרך‭ ‬התבלינים‭" ‬בבית‭ ‬לחם‭ ‬הגלילית‭, ‬מציגה‭: ‬אחד‭ ‬הסממנים‭ ‬המרכזיים‭ ‬של‭ ‬חג‭ ‬הפורים‭ ‬הוא‭ ‬אוזני‭ ‬המן‭. "‬חוות‭ ‬דרך‭ ‬התבלינים‭" ‬בבית‭ ‬לחם‭ ‬הגלילית‭, ‬מציעה‭ ‬לשדרג‭ ‬את‭ ‬מתכון‭ ‬הפרג‭ ‬השגרתי‭ ‬ומציגה‭ ‬מתכון‭ ‬לאוזני‭ ‬המן‭ ‬אפויות‭ ‬במילוי‭ ‬עלי‭ ‬זעתר‭, ‬תרד‭, ‬גבינות‭ ‬ותבלינים‭.‬

מצרכים‭:‬

למילוי‭:‬

150‭ ‬גרם‭ ‬עלי‭ ‬זעתר‭ ‬טריים‭ (‬או‭ ‬50‭ ‬גרם‭ ‬עלי‭ ‬זעתר‭ ‬יבשים‭)‬

800‭ ‬גרם‭ ‬עלי‭ ‬תרד‭ ‬טריים

2‭ ‬בצלים‭ ‬

5‭ ‬כפות‭ ‬שמן‭ ‬זית

מיץ‭ ‬מחצי‭ ‬לימון‭ ‬

1/2‭ ‬כפית‭ ‬פלפל‭ ‬שחור

1/2‭ ‬כפית‭ ‬מלח

1‭ ‬כפית‭ ‬פלפל‭ ‬ורוד

2‭ ‬כפיות‭ ‬סומק‭ ‬טחון‭ ‬

200‭ ‬גרם‭ ‬גבינת‭ ‬פטה

לבצק‭:‬

1‭ ‬ק‭"‬ג‭ ‬קמח‭ ‬לבן

3‭ ‬כוסות‭ ‬מים

1/2‭ ‬1‭ ‬כוסות‭ ‬שמן‭ ‬זית

1‭ ‬כפית‭ ‬מלח

1‭ ‬כפית‭ ‬סוכר

1‭ ‬כפית‭ ‬שמרים‭ ‬יבשים

אופן‭ ‬ההכנה‭:‬

להכנת‭ ‬המילוי‭: ‬

קוצצים‭ ‬את‭ ‬עלי‭ ‬הזעתר‭ (‬דק‭) ‬ועלי‭ ‬התרד‭ (‬גס‭), ‬ושמים‭ ‬בקערה‭. ‬

קוצצים‭ ‬את‭ ‬הבצל‭ ‬ועם‭ ‬מעט‭ ‬שמן‭ ‬מזהיבים‭ ‬אותו‭ ‬על‭ ‬מחבת‭.‬

מוסיפים‭ ‬לקערה‭ ‬את‭ ‬הבצל‭ ‬המוזהב‭, ‬סומק‭, ‬פלפל‭ ‬ורוד‭, ‬מלח‭, ‬פלפל‭ ‬ומיץ‭ ‬הלימון‭.‬

מגרדים‭ ‬את‭ ‬גבינת‭ ‬הפטה‭ ‬לתוך‭ ‬הקערה‭.‬

מערבבים‭ ‬היטב‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬המרכיבים‭.‬

להכנת‭ ‬הבצק‭ ‬ואוזני‭ ‬ההמן‭:‬

לקערת‭ ‬מיקסר‭ ‬יוצקים‭ ‬מים‭, ‬שמן‭ ‬זית‭, ‬מלח‭, ‬סוכר‭ ‬ושמרים‭ ‬ומערבבים

מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הקמח‭ ‬באיטיות‭ ‬עד‭ ‬לקבלת‭ ‬בצק‭ ‬נוח‭ ‬לעבודה

מחלקים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬ל‭-‬6‭ ‬כדורים‭ ‬ומתפיחים‭ ‬למשך‭ ‬20‭ ‬דק‭'‬

מרדדים‭ ‬את‭ ‬כל‭ ‬אחד‭ ‬מכדורי‭ ‬הבצק‭ ‬למשטח‭ ‬גדול

קורצים‭ ‬8‭ ‬עיגולים‭ ‬בקוטר‭ ‬של‭ ‬8-10‭ ‬ס‭"‬מ‭ (‬מכל‭ ‬אחד‭ ‬ממשטחי‭ ‬הבצק‭ ‬שרידדנו‭)‬

בכל‭ ‬עיגול‭ ‬בצק‭ ‬שיצרנו‭ ‬נשים‭ ‬כף‭ ‬מהמלית‭ ‬ונסגור‭ ‬בצורת‭ ‬משולש‭ ("‬אוזני‭ ‬המן‭").‬

מחממים‭ ‬תנור‭ ‬מראש‭ ‬ל‭-‬200‭ ‬מעלות‭. ‬

מורחים‭ ‬כל‭ ‬משולש‭ ‬במעט‭ ‬שמן‭ ‬זית‭ ‬ומכניסים‭ ‬לתנור‭ ‬למשך‭ ‬15-20‭ ‬דקות‭ ‬ומגישים‭.‬

Loading...