חמים וטעים – מגזין אוכל

1 44

פאי‭ ‬תותים‭ ‬ושוקולד‭ ‬לבן‭ ‬ללא‭ ‬אפייה

כמות‭: ‬תבנית‭ ‬פאי‭ ‬מתפרקת‭ ‬בקוטר‭ ‬26‭ ‬ס”מ‭ | ‬זמן‭ ‬הכנה‭ ‬כולל‭: ‬שעתיים‭ | ‬רמת‭ ‬קושי‭: ‬קל

לקלתית‭ ‬ביסקוויטים‭:‬
250‭ ‬גרם‭ ‬ביסקוויטים
125‭ ‬גרם‭ ‬חמאה‭ ‬מומסת

למלית‭ ‬שוקולד‭ ‬לבן‭ ‬ווניל‭:‬
250‭ ‬גרם‭ ‬שוקולד‭ ‬לבן
125‭ ‬מ‮”‬ל‭ (‬1/2‭ ‬מכל‭) ‬שמנת‭ ‬מתוקה
1‭ ‬כפית‭ ‬תמצית‭ ‬וניל
קורט‭ ‬מלח

לקצפת‭:‬
125‭ ‬מ”ל‭ (‬1/2‭ ‬מכל‭) ‬שמנת‭ ‬מתוקה
1‭ ‬כפית‭ ‬אינסטנט‭ ‬פודינג‭ ‬וניל
1‭ ‬כפית‭ ‬אבקת‭ ‬סוכר

לקישוט‭:‬
200-250‭ ‬גרם‭ ‬תותים

אופן‭ ‬ההכנה‭:‬

קלתית‭ ‬ביסקוויטים‭: ‬במעבד‭ ‬מזון‭ ‬עם‭ ‬להב‭ ‬פלדה‭ ‬טוחנים‭ ‬את‭ ‬הביסקוויטים‭ ‬לאבקה‭ ‬דקה‭.‬

מוסיפים‭ ‬חמאה‭ ‬מומסת‭ ‬ומערבבים‭ ‬עד‭ ‬שמתקבלת‭ ‬תערובת‭ ‬במרקם‭ ‬שמזכיר‭ ‬חול‭ ‬רטוב‭.‬

מעבירים‭ ‬את‭ ‬הפירורים‭ ‬לתבנית‭ ‬ומהדקים‭ ‬לתחתית‭ ‬ולדפנות‭ ‬בעזרת‭ ‬הידיים‭. ‬חשוב‭ ‬להדק‭ ‬היטב‭ ‬כדי‭ ‬שהקלתית‭ ‬תישאר‭ ‬יציבה‭.‬

מצננים‭ ‬את‭ ‬הקלתית‭ ‬במקפיא‭ ‬במשך‭ ‬1/2‭ ‬שעה‭.‬

מלית‭ ‬שוקולד‭ ‬לבן‭ ‬ווניל‭: ‬שוברים‭ ‬את‭ ‬השוקולד‭ ‬לקוביות‭ ‬ושמים‭ ‬בקערה‭.‬

מוסיפים‭ ‬שמנת‭ ‬מתוקה‭, ‬וניל‭ ‬ומלח‭ ‬וממיסים‭ ‬יחד‭ ‬במיקרוגל‭ ‬או‭ ‬על‭ ‬בן‭ ‬מארי‭.‬

מערבבים‭ ‬היטב‭ ‬עד‭ ‬שכל‭ ‬השוקולד‭ ‬נמס‭ ‬והתערובת‭ ‬אחידה‭.‬

יוצקים‭ ‬את‭ ‬תערובת‭ ‬השוקולד‭ ‬על‭ ‬גבי‭ ‬הקלתית‭ ‬הקרה‭ ‬ומיישרים‭. ‬צריכה‭ ‬להיווצר‭ ‬שכבה‭ ‬די‭ ‬דקה‭ ‬וזה‭ ‬בסדר‭. ‬מצננים‭ ‬כ‭-‬15‭ ‬דקות‭ ‬במקרר‭.‬

קצפת‭: ‬בקערת‭ ‬מיקסר‭ ‬מקציפים‭ ‬יחד‭ ‬שמנת‭ ‬מתוקה‭, ‬פודינג‭ ‬ואבקת‭ ‬סוכר‭ ‬עד‭ ‬שמתקבלת‭ ‬קצפת‭ ‬יציבה‭.‬

מעבירים‭ ‬את‭ ‬הקצפת‭ ‬על‭ ‬גבי‭ ‬שכבה‭ ‬השוקולד‭ ‬הלבן‭ ‬ומשטחים‭ ‬בעזרת‭ ‬כף‭.‬

מנקים‭ ‬את‭ ‬התותים‭ ‬ומסירים‭ ‬את‭ ‬הגבעול‭. ‬חותכים‭ ‬כל‭ ‬תות‭ ‬לפרוסות‭ ‬דקות‭.‬

מסדרים‭ ‬את‭ ‬פרוסות‭ ‬התותים‭ ‬בצורה‭ ‬מניפה‭ ‬צפופה‭ ‬על‭ ‬גבי‭ ‬הקצפת‭.‬

טיפים‭ ‬ושדרוגים‭:‬

גרסה‭ ‬לפסח‭: ‬במקום‭ ‬ביסקוויטים‭ ‬משתמשים‭ ‬בעוגיות‭ ‬יין‭ ‬טחונות‭ ‬באותה‭ ‬כמות‭.‬

במקום‭ ‬תותים‭ ‬אפשר‭ ‬להשתמש‭ ‬בפירות‭ ‬יער‭ ‬טריים‭ (‬בעונה‭) ‬או‭ ‬בכל‭ ‬פרי‭ ‬אחר‭ ‬שאוהבים‭. ‬אפשר‭ ‬לשלב‭ ‬בין‭ ‬פירות‭ ‬שונים‭ ‬וליצור‭ ‬טארט‭ ‬פירות‭.‬

שומרים‭ ‬את‭ ‬הטארט‭ ‬במקרר‭ ‬עד‭ ‬2-3‭ ‬ימים‭ ‬בקופסה‭ ‬סגורה‭.‬‭ ‬

לבבות‭ ‬סנדוויץ‮’‬‭ ‬שוקולד‭ ‬במילוי‭ ‬ריבה

הפינוק‭ ‬המושלם‭ ‬לבן‭ ‬או‭ ‬בת‭ ‬הזוג‭ ‬בולנטיינס‮–‬‭ ‬עוגיות‭ ‬שוקולד‭ ‬בצורת‭ ‬לבבות‭ ‬במילוי‭ ‬ריבה‭ ‬עם‭ ‬קישוט‭ ‬שוקולד‭ ‬לבן‭. ‬הדרך‭ ‬הכי‭ ‬טעימה‭ ‬להראות‭ ‬שאוהבים

כמות‭: ‬25‭ ‬סנדוויצ‮’‬ים‭ | ‬רמת‭ ‬קושי‭: ‬בינוני‭ | ‬זמן‭ ‬הכנה‭: ‬שעתיים

לעוגיות‭:‬
180‭ ‬גרם‭ (‬כוס‭ ‬ורבע‭) ‬קמח
30‭ ‬גרם‭ (‬3‭ ‬כפות‭) ‬קקאו
50‭ ‬גרם‭ ‬שוקולד‭ ‬מריר
50‭ ‬גרם‭ (‬5‭ ‬כפות‭) ‬אבקת‭ ‬סוכר
100‭ ‬גרם‭ ‬חמאה‭ ‬קרה‭ ‬חתוכה‭ ‬לקוביות
קורט‭ ‬מלח
1‭ ‬ביצה‭ ‬M

למילוי‭:‬
ריבת‭ ‬תות‭ ‬או‭ ‬פטל‭ ‬חלקה

לקישוט‭:‬
50‭ ‬גרם‭ ‬שוקולד‭ ‬לבן‭ ‬מומס

אופן‭ ‬ההכנה‭:‬

עוגיות‭: ‬במעבד‭ ‬מזון‭ ‬עם‭ ‬להב‭ ‬פלדה‭ ‬שמים‭ ‬קמח‭, ‬קקאו‭, ‬שוקולד‭ ‬מריר‭ ‬ואבקת‭ ‬סוכר‭ ‬וטוחנים‭ ‬יחד‭ ‬עד‭ ‬שמתקבלת‭ ‬אבקה‭ ‬דקה‭ ‬ושוקולדית‭. ‬

מוסיפים‭ ‬חמאה‭ ‬ומלח‭ ‬ומעבדים‭ ‬עד‭ ‬שמתקבלת‭ ‬תערובת‭ ‬פירורית‭.‬

מוסיפים‭ ‬ביצה‭ ‬וממשיכים‭ ‬לעבד‭ ‬רק‭ ‬עד‭ ‬שנוצרים‭ ‬גושי‭ ‬בצק‭ ‬גדולים‭.‬

מעבירים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬למשטח‭ ‬עבודה‭ ‬מקומח‭ ‬קלות‭, ‬משטחים‭ ‬לצורת‭ ‬דיסקית‭ ‬ועוטפים‭ ‬בניילון‭ ‬נצמד‭. ‬מצננים‭ ‬במקרר‭ ‬במשך‭ ‬כשעה‭.‬

על‭ ‬משטח‭ ‬מקומח‭ ‬מרדדים‭ ‬את‭ ‬הבצק‭ ‬לעלה‭ ‬בעובי‭ ‬3-4‭ ‬מ”מ‭ ‬וקורצים‭ ‬לבבות‭. ‬למחצית‭ ‬מהלבבות‭ ‬מוציאים‭ ‬עיגול‭ ‬קטן‭ ‬מהמרכז‭ ‬באמצעות‭ ‬פקק‭ ‬קטן‭ ‬או‭ ‬צנתר‭.‬

שמים‭ ‬את‭ ‬הלבבות‭ ‬על‭ ‬גבי‭ ‬תבניות‭ ‬תנור‭ ‬מרופדות‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה‭.‬

מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל‭-‬170‭ ‬מעלות‭.‬

אופים‭ ‬את‭ ‬העוגיות‭ ‬במשך‭ ‬10-12‭ ‬דקות‭ ‬או‭ ‬עד‭ ‬שהן‭ ‬יציבות‭ ‬למגע‭.‬

מצננים‭ ‬לחלוטין‭.‬

בעזרת‭ ‬כפית‭ ‬שמים‭ ‬מעט‭ ‬ריבה‭ ‬על‭ ‬כל‭ ‬עוגיה‭ ‬ללא‭ ‬חור‭ ‬וסוגרים‭ ‬עם‭ ‬עוגיה‭ ‬עם‭ ‬חור‭.‬

קישוט‭: ‬ממלאים‭ ‬שק‭ ‬זילוף‭ ‬קטן‭ ‬בשוקולד‭ ‬לבן‭ ‬מומס‭ ‬ומזלפים‭ ‬על‭ ‬גבי‭ ‬העוגיות‭.‬

מגישים‭ ‬מיד‭.‬

טיפים‭ ‬ושדרוגים‭:‬

שומרים‭ ‬את‭ ‬העוגיות‭ ‬בקופסה‭ ‬אטומה‭ ‬עד‭ ‬4-5‭ ‬ימים‭.‬

אם‭ ‬רוצים‭ ‬‮–‬‭ ‬אפשר‭ ‬להקפיא‭ ‬את‭ ‬העוגיות‭ ‬בקופסה‭ ‬אטומה‭ ‬עד‭ ‬חודש‭, ‬אך‭ ‬מומלץ‭ ‬להוסיף‭ ‬את‭ ‬קישוט‭ ‬השוקולד‭ ‬המומס‭ ‬לפני‭ ‬ההגשה‭.‬

במקום‭ ‬שוקולד‭ ‬מריר‭ ‬אפשר‭ ‬להשתמש‭ ‬בשוקולד‭ ‬חלב‭ ‬באותה‭ ‬כמות‭.‬

נשיקות‭ ‬בציפוי‭ ‬שוקולד

אם‭ ‬יש‭ ‬לכם‭ ‬חלבונים‭ ‬מיותמים‭ ‬במקרר‭ ‬‮–‬‭ ‬זה‭ ‬הזמן‭ ‬להכין‭ ‬מהם‭ ‬נשיקות‭ ‬קלילות‭ ‬ואווריריות‭ ‬בציפוי‭ ‬שוקולד‭ ‬מריר‭. ‬האפייה‭ ‬אמנם‭ ‬לוקחת‭ ‬זמן‭, ‬אבל‭ ‬העבודה‭ ‬נטו‭ ‬מהירה‭ ‬וקלה‭ ‬מאוד‭, ‬והתוצאה‭ ‬הסופית‭ ‬מתוקה‭ ‬ומענגת‭ ‬במיוחד‭. ‬שווה‭ ‬לנסות‭!‬

כמות‭: ‬50-60‭ ‬מיני‭ ‬נשיקות‭ | ‬רמת‭ ‬קושי‭: ‬קל‭ | ‬זמן‭ ‬הכנה‭ ‬כולל‭: ‬יותר‭ ‬מ‭-‬3‭ ‬שעות

לנשיקות‭:‬
2‭ ‬חלבונים‭ ‬בטמפרטורת‭ ‬החדר
קורט‭ ‬מלח
100‭ ‬גרם‭ (‬1/2‭ ‬כוס‭) ‬סוכר
1‭ ‬כפית‭ ‬קורנפלור

לציפוי‭:‬
100‭ ‬גרם‭ ‬שוקולד‭ ‬מריר

אופן‭ ‬ההכנה‭:‬

מחממים‭ ‬תנור‭ ‬ל‭-‬80‭ ‬מעלות‭.‬

בקערת‭ ‬מיקסר‭ ‬שמים‭ ‬חלבונים‭ ‬ומלח‭ ‬ומקציפים‭ ‬במהירות‭ ‬בינונית‭ ‬עד‭ ‬שמתחיל‭ ‬להיווצר‭ ‬קצף‭ ‬לבנבן‭.‬

מגבירים‭ ‬את‭ ‬מהירות‭ ‬המיקסר‭ ‬ומוסיפים‭ ‬סוכר‭ ‬בהדרגה‭, ‬תוך‭ ‬כדי‭ ‬הקצפה‭.‬

ממשיכים‭ ‬להקציף‭ ‬במהירות‭ ‬גבוהה‭ ‬עוד‭ ‬10‭ ‬דקות‭ ‬עד‭ ‬שמתקבל‭ ‬מרנג‭ ‬יציב‭ ‬מאוד‭.‬

לקראת‭ ‬סוף‭ ‬ההקצפה‭ ‬מוסיפים‭ ‬את‭ ‬הקורנפלור‭ ‬ומקציפים‭ ‬עד‭ ‬שהוא‭ ‬נטמע‭ ‬במרנג‭.‬

מעבירים‭ ‬את‭ ‬המרנג‭ ‬לשק‭ ‬זילוף‭ ‬עם‭ ‬צנתר‭ ‬משונן‭ ‬בקוטר‭ ‬1‭ ‬ס”מ‭ ‬ומזלפים‭ ‬נשיקות‭ ‬קטנות‭ ‬במרווחים‭ ‬על‭ ‬גבי‭ ‬תבניות‭ ‬תנור‭ ‬מרופדות‭ ‬בנייר‭ ‬אפייה‭.‬

אופים‭ ‬את‭ ‬הנשיקות‭ ‬במשך‭ ‬3-4‭ ‬שעות‭ ‬או‭ ‬עד‭ ‬שהן‭ ‬קשות‭ ‬לחלוטין‭ ‬ומתנתקות‭ ‬בקלות‭ ‬מנייר‭ ‬האפייה‭.‬

מצננים‭ ‬בטמפרטורת‭ ‬החדר‭.‬

ציפוי‭: ‬שוברים‭ ‬את‭ ‬השוקולד‭ ‬לקוביות‭ ‬וממסים‭ ‬במיקרוגל‭ ‬או‭ ‬על‭ ‬בן‭ ‬מארי‭.‬

מעבירים‭ ‬את‭ ‬השוקולד‭ ‬המומס‭ ‬לשק‭ ‬זילוף‭ ‬קטן‭ ‬ומזלפים‭ ‬פסים‭ ‬דקים‭ ‬על‭ ‬גבי‭ ‬הנשיקות‭ ‬המוכנות‭.‬

מגישים‭ ‬מיד‭.‬

טיפים‭ ‬ושדרוגים‭:‬

שומרים‭ ‬את‭ ‬הנשיקות‭ ‬בקופסה‭ ‬אטומה‭ ‬במקפיא‭.‬

אפשר‭ ‬לצפות‭ ‬את‭ ‬הנשיקות‭ ‬בשוקולד‭ ‬חלב‭ ‬או‭ ‬לבן‭ ‬במקום‭ ‬המריר‭.‬

חשוב‭ ‬להקפיד‭ ‬שהחלבונים‭ ‬יהיו‭ ‬בטמפרטורת‭ ‬החדר‭ ‬ולא‭ ‬קרים‭ ‬מדי‭.‬

מעבירים‭ ‬לתנור‭ ‬למשך‭ ‬25‭ ‬דקות‭. ‬מערבבים‭ ‬פעם‭ ‬אחת‭ ‬במהלך‭ ‬האפייה

מוציאים‭ ‬מהתנור‭, ‬מערבבים‭ ‬מעט‭ ‬בתבנית‭ ‬כדי‭ ‬למנוע‭ ‬הדבקות‭ ‬ומניחים‭ ‬להתקררות‭.‬

ניתן‭ ‬לשמור‭ ‬בכלי‭ ‬אטום‭ ‬למשך‭ ‬4-5‭ ‬ימים‭. ‬בתאבון‭!‬

zebra_meringue_kisses-s white_chocolate_and_strawberry_tart-s chocolate_and_berry_heart_cookies2-s

Loading...