חינוך מיוחד וטעים

0 96

תחרות "מאסטר שף" מיוחדת נערכה השבוע בחטיבת הביניים בבית הספר מקיף ב' בהשתתפות כלל התלמידים כולל תלמידי החינוך המיוחד. "לראות את כל בית הספר יושב ואוכל יחד ארוחת צהריים נתן הרגשה מעצימה ואווירה של משפחה, במהלך היום החוויה גברה על החשיבות של המנצחים", סיפרה מנהלת החטיבה אליס מור

בשבוע שעבר החליטה הנהלת בית הספר מקיף אמית ב' על תחרות "מאסטר שף"  שתתקיים לתלמידי חטיבת הביניים בבית הספר בכיתות ז'-ט'. בעקבות כך פורסמו ברחבי בית הספר הקריטריונים לתחרות המאתגרת. מתוך המטרה לאחד ולגבש בין כלל התלמידים הקריטריון הראשון והחשוב ביותר, היה שיתוף פעולה מלא ועבודת צוות של כל הכיתה. התחרות הייתה כיתתית מבין כלל 14 הכיתות בחטיבת הביניים כולל שלוש כיתות החינוך המיוחד. בנוסף ניתן דגש על אסתטיקה, הגשת מנות בצורה נקיה ויפה, וכמובן הדגש העיקרי על טעמן של המנות. עוד דרישה שהועלתה היא עבודה עם בגדי טבח מלאים כולל כובעים וסינרים. כמו כן, כל כיתה בשיתוף המחנך, ערכה דיון שבסופו הוחלט איזו מנה ירכיבו להגשה בתחרות. היו כיתות שבחרו להכין ארוחת בוקר ישראלית, היו כאלו שהחליטו להכין קינוחים, המבורגר ועוד. כמו כן, היו כיתות שהתחלקו לצוותים במטרה להכין משלוחי מנות לצוות השיפוט שהורכב ממנהלת חטיבת הביניים אליס מור,  מורים נוספים, יו"ר מועצת התלמידים וצוות בנות השרות הלאומי של בית הספר.  ביום ראשון השבוע, כבר בשבע וחצי בבוקר הגיעו הורים רבים, הביאו מצרכים לילדיהם והמשיכו בדרכם. גם המחנכים והמורים המקצועיים הגיעו עם מיקסרים, טוסטרים ואפילו תנורי אפיה קטנים בכדי לסייע במשימה. בעשר החלה התחרות באופן רשמי. "אפילו אלו שלא ממש מכירים את המטבח מקרוב בחיי היום-יום שלהם, מצאו את עצמם מסייעים, מנפים קמח, מטגנים שניצלים, חותכים סלט ועוד", סיפרה אחת המורות. לאחר שלוש שעות עבודה הוגשו המנות לצוות השיפוט למנצחים הוכתרו תלמידי כיתה ז' 4 שהכינו ארוחת בוקר ישראלית המורכבת מארוחה בריאותית, ארוחה ללא גלוטן וארוחה מפנקת כולל קינוחים. "הרעיון היה לחבר את כולם כולל כיתות החינוך המיוחד שהצטרפו והשתלבו באירוע בצורה מדהימה" סיפרה השבוע מנהלת החטיבה אליס מור. "הייתה חוויה מעצימה לכולם, עבודת הצוות הייתה מדהימה. הגענו כבר למצב שהתחרות נדחקה לשוליים, לראות את כל בית הספר אוכלים ארוחת צהריים יחד , נתן אווירה של משפחתיות והעצמה".

Loading...